KAJ SMO DELALI SPOMLADI NA ZELIŠČNEM VRTU?

Avtor prispevka : Diana Šercer Stojanović (lepemalestvari@gmail.com), objavljeno 12.05.2023 11:36:54
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Biotska raznovrstnost, Zdravje in dobro počutje, Okolica šole, Ohranjanje našega sveta
POVZETEK:

Vzgojili smo lastne sadike, ki smo jih posejali v odpadno embalažo. Konzerve smo poslikali in vanje sadimo zelišča.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V januarju smo posejali prva semena paradižnika in paprike. Za sejanje smo uporabili odpadno plastično embalažo od kave, ki nam bo prav prišla tudi v prihodnjem letu. Vzgojili smo sadike sladkega krompirja. medtem ko smo čakali na poganjke, smo očistili, pobrusili in z akrilnimi barvami pisano poslikali velike konzerve odpadnega olja in sadnih kaš. Vanje smo posejali / posadili različna zelišča: limonsko travo, limonski ožepek, koriander, baziliko, ameriški slamnik, sladki pelin, kapucinko...  Obenem smo opazovali rast zelišč, ki jih že imamo v zeliščni gredici: čemaž, luštrek, meta, melisa, majaron, drobnjak, peteršilj... Iz plutovinastih zamaškov in velikih prodnikov smo izdelali oznake za prepoznavanje rastlin. Ob vedno toplejših dnevih smo na gredicah pridno pleli in urejali okolico šole. Najpogumnejši si že upamo dišeča zelišča tudi poskusiti. Veliko se pogovarjamo o njihovi uporabi v kulinariki in zdravilstvu. V maju smo sadike paradižnika, paprike in sladkega krompirja posadili v zemljo. Zdaj zalivamo in z zanimanjem opazujemo, kako naše rastline uspevajo.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji