Jaz, vreme in narava

Avtor prispevka : Petra Marguč Naglič ([email protected]), objavljeno 31.05.2022 00:16:47
KATEGORIJA:
Podnebne spremembe
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe, Zdravje in dobro počutje, Delavnica, Predavanje, Osnovna šola, Ozaveščanje, Raziskovanje
POVZETEK:

Naravoslovni dan z naslovom Jaz, vreme in narava smo organizirali zato, da bi otroci čim bolj razumeli povezavo med človekom, naravo in vremenom in hkrati da bi razumeli nastanek vremenskih pojavov in njihov vpliv. Zakaj pride do naravnih katastrof in kako si lahko pomagamo, če do tega pride.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

To šolsko leto smo na šoli izvedli naravoslovni dan z naslovom Jaz, narava in vreme. Namen naravoslovnega dne je bil spoznavati vreme, vremenske pojave, vpliv vremena in vremenskih pojavov na nas in na naravo, spremljanje vremena in napoved le tega.

Za strokovno pomoč, smo povabili meteorologinjo Mag. Tanjo Cegnar, ki se nam je pridružila preko povezave ZOOM in nam z zelo dobro in konkretno razlago približala vremenske pojave in njihove vplive. Na voljo nam je bila tudi za odgovarjanje na vprašanja.

Učiteljice so si z učenci ogledale različne oddaje in interaktivne vsebine na obravnavano temo.  Za zaključek pa so z učenci naredile nekaj poskusov (ledene krogle, nevihta v kozarcu, oblak v kozarcu, tornado v steklenici, dež v kozarcu, statična elektrika in strela, moč sončne energije,… Izbrskali smo tudi kar nekaj vremenskih zgodb, katerim so učenci v uvodni motivaciji z veseljem prisluhnili.

Na predmetni stopnji so učenci že predhodno spremljali vreme in ga beležili. Na delavnicah so nato iz zbranih podatkov izdelali graf. G. Anže Medved z ARSO jim je predstavil instrumente in namen njihove uporabe. Druga delavnica za višjo stopnjo pa je bila namenjena spoznavanju kako poteka pridobivanje podatkov za oblikovanje vremenske napovedi na televiziji in jo je prav tako vodil g. Medved.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji