Videokonferenca ˝Global Alternative Energy Debate˝

Avtor prispevka : Alenka Pavlin, objavljeno 04.02.2019 21:59:17
KATEGORIJA:
Energija
KLJUČNE BESEDE:
Energija, Srednja šola
POVZETEK:

Po prijavi smo dobili navodila za delo in potek konference. Sami smo si izbrali število dijakov in alternativne vire energije, ki so jih dijaki proučevali in poiskali odgovore na zastavljena vprašanja.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ustanova: Ekonomska šola Celje

Po prijavi smo dobili navodila za delo in potek konference. Sami smo si izbrali število dijakov in alternativne vire energije, ki so jih dijaki proučevali in poiskali odgovore na zastavljena vprašanja. Delali so v parih. Eden je moral zagovarjati uporabo, drugi pa  spodbijati uporabo določenega vira energije. Poiskali so podatke tako za Slovenijo, kot tudi za ZDA, saj so takšno vlogo odigrali tudi na sami konferenci z dijaki iz Del Valle School iz Texasa. Sodelovalo je 8 dijakov. Bili smo pohvaljeni tako za delo, kot tudi za znanje jezika in takoj dobili povabilo na naslednjo konferenco.

Cilji projekta:

- dijaki raziskujejo alternativne vire energije,
- debatirajo, kateri viri so najbolj primerni in bi morali vanje vlagati več sredstev,
- ugotovijo, če država spodbuja uporabo alternativnih virov energije,
- izvedo, kaj vpliva na okoljsko politiko,
- vzpostavijo in gradijo odnos z vrstniki po svetu,  
- uporaba moderne tehnologije,  
- govorijo angleško.

To temo obravnavamo učitelji angleščine in učitelji naravoslovnih predmetov. Pri angleščini je to tema za maturo. Izkoristili smo možnost predstavljanja te teme na učencem privlačen in zanimiv način.

Izkoristili smo priložnost in se odzvali povabilu na videokonferenco iz ZDA ravno na dan Zemlje, 22. aprila in tako na zanimiv in povsem drugačen način obeležili ta pomemben dan. 90 minut so se pogovarjali z dijaki iz Del Valle School Texas v angleškem jeziku, kar jih je tudi dodatno motiviralo. Izkoristili smo moderno tehnologijo, ki jo imamo na šoli.

Glavna ovira je bila časovna razlika. Večina naših dijakov po tretji uri popoldan nima več prevoza domov. Oviro smo premagali tako, da smo bili na konferenci prvi na vrsti in da je sodelovalo manj dijakov, kot sem sprva načrtovala.

Komunikacija je pred konferenco potekala preko e-pošte. Dan pred dogodkom smo imeli testiranje, na dan konference pa so mladi, ki živijo vsak na svojem koncu planeta, istočasno komunicirali tako verbalno, kot tudi vizualno preko videokonference. Promoviramo videokonference z objavami na spletni strani in v lokalnem časopisu.

Že od leta 2011 se udeležujemo videokonferenc. Pričeli smo z videokonferenco G20 2011 Sumitt in od takrat imamo do tri videokonference letno. Udejstvovali se jih bomo zagotovo tudi v prihodnje.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji