Hobitska hiša

Avtor prispevka : Bernarda Jesih ([email protected]), objavljeno 30.06.2021 12:18:22
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ozaveščanje, Ustvarjanje
POVZETEK:

V prispevku je objavljen primer uporabe naravnih materialov. V želji, da bi učence navajali na uporabo naravnih materialov pri izdelavi izdelkov se nam je porodila ideja, da učenci izdelajo svojo hobitsko hišo. Svojo hobitsko hišo lahko učenci ustvarijo v razredu ali v naravi kot način preživetja.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

                                                                                       MOJA HOBITSKA HIŠKA

V želji, da bi učence navajali na uporabo naravnih materialov pri izdelavi izdelkov se nam je porodila ideja, da učenci izdelajo svojo hobitsko hišo. Svojo hobitsko hišo lahko učenci ustvarijo v razredu ali jo izdelajo v naravi kot način preživetja. 

Kaj sploh je hobitska hiša? 

To je hiša pod zemljo, ki je prav posebna izvedba hiše. Običajno ni v celoti skrita v zemlji, ampak je vanjo ponavadi le delno vkopana. 


Kaj potrebujemo za izdelavo hobitske hiše?

- veje oz. korenine

- mah

- lesene palčke

- lubje


Postopek izdelave:

Najprej izdelamo ogrodje za hišo. Za to uporabimo korenine oz. veje, ki jih spletemo skupaj. Nato na ogrodje položimo mah. Za okna uporabimo lesene palčke ter za vrata lubje. 


Poročanje enega učenca: ''Svojo hobitsko hišico sem naredil iz velike korenine, ki sem jo obložil z različnimi vrstami maha, ki sem ga nabral v gozdu. Za okence sem uporabil lesene palčke, za vrata pa brezovo lubje, ki sem ga olupil iz debla drevesa. Obok vrat sem okrasil z lišajem.''

Poročanje drugega učenca: ''Najprej sem naredil ogrodje in vrata. Nato sem dal mah in naredil okna.''

Galerija

Priloge

# Ime datoteke
1 Hobitske hiške.pdf

Komentarji