Knjižica receptov

Avtor prispevka : Laura Krajner Ploj ([email protected]), objavljeno 02.06.2021 07:50:41
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

Knjižica receptov vrtca Sladki Vrh in Zgornja Velka je nastala v medgeneracijskem sodelovanju na daljavo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)KNJIŽICA RECEPTOV 

(Medgeneracijsko sodelovanje na daljavo)

V mesecu novembru je koordinatorica projekta Simbioza skupnost, vzgojiteljica Andreja Vezjak, razmišljala o prihajajočih praznikih – ko smo v vrtcu, v preteklosti sodelovali v medgeneracijskem druženju ob peki piškotov, kolačev in drugih dobrot, ki se delijo iz roda v rod na daljavo.

Letos je bila situacija povsem drugačna – vrtci smo ostajali zaprti oziroma smo nudili varstvo samo staršem, ki so nujno potrebovali varstvo.

Istočasno smo se  zavedali, da organizacija takih aktivnosti v vrtcu v danem trenutku ni bila mogoča niti ni bila dovoljena.

Kljub temu smo se v našem vrtcu odločili, da smo praznikom v mesecu decembru vseeno dodali ščepec domačnosti in medgeneracijskega druženja, na nekoliko drugačen način.

S povabilom k sodelovanju smo starše, dedke in babice želeli spodbudili k razmišljanju o prihajajočih praznikih, o pomenu medgeneracijskega druženja in povezovanja, o pomenu vključevanja otrok k skupnim opravilom na daljavo.

Vsi se zavedamo, da otrokom z aktivnim vključevanjem v skupna opravila, z lastnim zgledom dajemo pomembno sporočilo za življenje. Prav tako z lastnim zgledom prenašamo svoje dragocene izkušnje na najmlajše, kar ima iz vzgojno-izobraževalnega  vidika neprecenljivo vrednost.

Otroci so se skozi praktične izkušnje in lastno aktivno vlogo v procesu medgeneracijskega sodelovanja naučili lastne skrbi za skupnost; naj bo to v družini, ali s prijatelji v vrtcu …

Pri nastajanju Zbirke receptov so sodelovali otroci vrtca Sladki Vrh in Zg. Velke.


Galerija

Priloge

# Ime datoteke
1 ZBIRKA RECEPTOV.pdf

Komentarji