Izdelovanje instrumentov iz odpadnega materiala

Avtor prispevka : Snježana Rajaković ([email protected]), objavljeno 16.02.2021 09:47:11
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Dobra praksa, Recikliranje, Ustvarjalnost, Ustvarjanje
POVZETEK:

V času pandemije je bilo delo na daljavo kar velik izziv. Tudi v tem času smo razmišljali, kako uporabiti odpadni material, ki se nam kopiči doma. Pri LUM smo zato, oblikovali instrumente, ki smo jih nato uporabili tudi pri GUM.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učenci 3. razreda OŠ Anice Černejeve Makole so v letošnjem šolskem letu 2020/2021 izjemo zagnano delali šolo na daljavo. Tako smo se lotili ustvarjanja pri LUM.

Dve uri LUM-a smo namenili ustvarjanju glasbil iz različnih odpadnih materialov - blaga, papirja, vrvic, trakov, kartona, različnih embalaž,... Na začetku ure je bilo predstavljeno, katere odpadne materiale lahko uporabijo za izdelavo instrumentov. Navodila za delo so imeli objavljeno v kanalu.

Namen ur LUM je bil ponoviti znanje o recikliranju in ustvarjanje iz odpadnega materiala. Pri tem naj bi bili kreativni, izvirni in ustvarjalni. Prav tako smo se dogovorili, da izdelke uporabimo tudi pri spremljavi določene pesmi pri GUM.

Med seboj smo komunicirali preko kanala. Pri samem delu učenci niso potrebovali pomoči. Navodila so bila podana, priloženo je bilo tudi slikovno gradivo.

Odgovorili so tudi  na vprašanji: Kako ti je šlo? Pri čem si bil uspešen? Kaj moraš popraviti?

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji