Ekoprojektni teden - recikliranje

Avtor prispevka : Urša Brenkuš (ursa.brenkus@os-jela-janezica.si), objavljeno 14.02.2023 15:36:16
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Izobraževanje, Ozaveščanje, Dobra praksa, Projektno delo, Recikliranje, Trajnostni razvoj, Ustvarjalnost
POVZETEK:

Na naši šoli smo se v letošnjem šolskem letu odločili, da učence še bolj ozavestimo, da z ločevanjem in recikliranjem odpadkov ohranjamo svet.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Tema letošnjega Ekoprojektnega tedna je bila recikliranje oziroma ponovna uporaba odpadkov. Uvod je za starejše učence potekal v obliki kviza o odpadkih in recikliranju, mlajši pa so zaplesali ob pesmi o odpadkih ter pravilno ločili konkretne odpadke. Nato so imeli učenci skupaj z učitelji nalogo, da iz določene vrste odpadkov naredijo ponovno uporaben izdelek. V tednu med 21. in 25. oktobrom smo izvedli Ekodan. Učenci so si ogledali zbirni center odpadkov in pa trgovinici z izdelki ponovne uporabe. Del učencev si je ogledal zbirni center Zarica v Kranju, drug pa so odšli na VOKA Snaga v Ljubljano.

V času Ekoprojektnega tedna je za učence 7. razreda potekal tehnični dan. Tema je bila prav tako recikliranje. Učenci so izdelovali nakupovalne vrečke iz odpadnih kavnih vrečk in voščilnice iz odpadnih zgoščenk. V mesecu novembru pa smo pred Evropskim tednom zmanjševanja odpadkov na stopnišču pripravili razstavo izdelkov z opisi, kako so ti izdelki nastajali. Izdelki so bili na prodaj tudi na bazarju v mesecu decembru.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji