Čajanka

Avtor prispevka : Tamara Dovžan ([email protected]), objavljeno 22.12.2020 15:55:31
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Rastline, Učno okolje, Vrt
POVZETEK:

V naši šoli imamo radi red. Tudi okoli šole imamo radi red. Zato za okolico šole skrbimo tako, kot skrbimo za okolico doma. Imamo tudi šolski vrt in travnik, ki ju pridno obdelujemo in žanjemo svoje pridelke. Med drugim tudi delamo svoj čaj. Vabljeni na čajanko!

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Na naši šoli že nekaj let učenci skrbijo za vrt. Na njem marsikaj pridelamo, kar potem pridoma tudi uporabimo v šolski kuhinji. Na našem šolskem vrtu smo že nekaj let nazaj posadili tudi zelišča. Ponavadi so jih uporabili v šolski kuhinji ali pa so jih uporabili starejši učenci za izdelavo mazil. Letos pa so nam zaradi izrednih razmer v državi zelišča kar "ostajala."

Kamilice so se razbohotile, zato  smo se odločili, da naredimo čaj. Ko so se oblaki končno skrili in je nehalo deževati, smo potrgali cvetke kamilic. Kamilice so se bogato razrasle, zato je bil pridelek izredno bogat. Med trganjem cvetov smo si čas krajšali s petjem, predvsem pa pogovorom o učinkih kamilice: kamilični čaj pomirja, kamilični obkladki pa celijo rane. Cvetove smo potrgali in jih dali v sušilnik za sadje. Tam so se posušili, nato smo jih shranili v steklene kozarce. V kuhinji smo prosili, da nam pripravijo skodelice in zavrejo vodo. Vsak otrok je ščepec kamilic položil v skodelico in jih prelil z vrelo vodo. Po približno štirih minutah smo čaj precedili. Vanj smo dodali še žličko medu iz šolskega čebelnjaka.  Mmmm, kako opojno je dišal. in bil je odličen, predvsem zato, ker je bil "naš". 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji