Večnamenska košarica iz reklamnega papirja

Avtor prispevka : Vanja Kočar (vanja.kocar@gmail.com), objavljeno 02.06.2020 10:49:44
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Ozaveščanje, Recikliranje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Učenci so iz odpadnega reklamnega papirja izdelali večnamenske košarice in se pri tem naučili pomena recikliranja. Iz odpadnega materiala so ustvarili nov uporaben izdelek.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(5)

Pripomočki:

- reklamni oz. časopisni papir

- škarje

- dolgo ravnilo

- lesena paličica

- mekol lepilo


Iz časopisnega ali reklamnega papirja smo si naredili tulce oz. svaljke. Pomagali smo si z leseno paličico, na katero smo zavili papir. Ko smo papir zavili do konca, smo rob reklamnega papirja zalepili z lepilom. Vsak učenec si je izbral poljubno velikost. Tulce smo zvijali v krog v obliki klobčiča. Če želimo pisano košarico izberemo barvni reklamni papir, če želimo manj pisano košarico izberemo sivi časopisni papir. Pri zvijanju v klobčič sem jim pomagala z lepljenjem, saj smo uporabili vroče lepilo. Mi smo si pri lepljenju pomagali s ščipalkami, da so klobčič držale skupaj, ko smo tulec prilepili. Pri izdelavi košaric so se učenci zabavali in košarice z veseljem odnesli domov ter jih napolnili s svojimi predmeti. 

Učenci so se naučili, da je recikliranje izrednega pomena in na konkretnem primeru ugotovili, da lahko iz odpadnega materiala izdelamo nove, uporabne stvari. Košarice smo napolnili z različnimi predmeti in tako predstavili ideje o vsestranski uporabi košaric. 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji