Ni debate – v Gorenje surovino dajte stare aparate

Avtor prispevka : Karmen Deželak, objavljeno 02.06.2020 12:08:51
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Osnovna šola, Ozaveščanje
POVZETEK:

V okviru projekta Eko šola vsako leto potekajo ustaljene zbiralne akcije kot so zbiranje odpadnih tonerjev, kartuš, baterij, plastičnih pokrovčkov v humanitarne namene in zbiranje starega papirja. Letos pa smo izvedli tudi ozaveščevalno akcija »NI DEBATE – V GORENJE SUROVINO DAJTE STARE APARATE!

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija letos ni potekala na območju naše regije, vendar smo se kljub temu odločili, da v sodelovanju s podjetjem Zeos d.o.o. Ljubljana na šoli izvedeno zbiralno akcijo in tako pokažemo svojo odgovornost do okolja. Namen akcije je bil učence ozavestiti o pomembnosti ločevanja nevarne električne in elektronske opreme.
Učence, starše in prebivalce lokalne skupnosti smo nagovorili, da pobrskajo po predalih, kleteh, garažah, prostorih v službi in nam pomagajo, da zberemo čim več OEEO in OPBA opreme. Tudi učitelji smo prečesali šolske prostore in preverili, ali se kje nahaja elektronska oprema za odpad. Ugotovili smo, da je bila tudi nam akcija dobrodošla, saj se je nabralo kar dosti odpadne opreme.

Akcija je potekala 14 dni (od 7. do 18. oktobra 2019) na matični šoli in podružničnih šolah Jurklošter, Sedraž in Zidani Most. Manjšo odpadno opremo so učenci ali starši lahko prinesli v šolo in jo oddali v zabojnik, velike gospodinjske aparate pa so lahko dostavili zadnji dan akcije pred matično šolo.

Akcija nam je odlično uspela, saj smo skupaj zbrali 974 kosov odpadne opreme!

Zbrali smo:
- 8 kosov velikih gospodinjskih aparatov
53 kosov televizorjev in monitorjev
123 kosov malih gospodinjskih aparatov
195 kosov drobnih aparatov
45 kom sijalk
-
550 kom baterij.


Načrtujemo, da bomo zbiralno akcijo zopet  izvedli zopet čez dve leti.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji