Eko dan - varujmo naše okolje

Avtor prispevka : Polona Trebše, objavljeno 28.05.2020 12:06:32
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Ozaveščanje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Na OŠ Tržišče smo letos združili EKO DAN s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom in pri tem sodelovali vsi učenci in učitelji šole. Tema celotnega dneva je bila "Varujmo naše okolje". Učenci so ustvarjali v različnih delavnicah in izdelali čudovite uporabne izdelke.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Tretji petek v novembru smo na OŠ Tržišče pripravili Ekodan. Tema dejavnosti je bila v vseh razredih varovanje okolja. V sklopu dneva pa smo obeležili tudi Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so v razredih ustvarjali v različnih delavnicah, kjer so se najprej pogovarjali o tem, kako lahko sami prispevamo k varovanju okolja. Razmišljali so o možnostih recikliranja in ponovne uporabe odpadnih materialov. V delavnicah pa so  nato izdelali veliko izdelkov, ki jih lahko uporabimo za različne namene. Najmlajši so izdelovali zvočila iz odpadne embalaže, malo večji snežake iz plastenke,  posodice iz pločevink za šolske potrebščine, pekli so medenjake, sedmošolci so celo izdelovali ptičje krmilnice iz recikliranega materiala, največji pa izdelali sliko iz zamaškov in novoletne okraske iz tetrapaka. Vsi pa so bili zelo ustvarjalni in nastali so res čudoviti izdelki. 

Z veseljem so pojedli tudi zajtrk, ki so ga skrbno pripravile kuharice, nato pa so si ogledali še film S čebelo do medu in ob koncu vsi skupaj zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar.

Ob zaključku dneva smo pripravili razstavo izdelkov. Dan je vsem učencem prinesel bogato paleto spoznanj s področja varovanja okolja.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji