Projekt HRANA NI ZA TJAVENDAN

Avtor prispevka : Nada Sevšek, objavljeno 29.05.2020 21:02:46
KATEGORIJA:
Drugo
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

Po lanskoletni zmagi v tem projektu, je letos bilo težko dodati še kaj zraven. A smo se potrudili. Naš cilj – zmanjšati količino zavržene hrane- smo dosegli in presegli pričakovanja, saj se naša 50 litrska posoda za odpadke v enem tednu nikoli ne napolni, celo ne sežejo niti do polovice posode.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Šest tednov smo nenapovedano merili ostanke malice v vseh  razredih. Ostanke je pridno beležila pomočnica kuharja z upoštevanjem učencev, ki jih morda ni bilo v šoli. Po zimskih počitnicah smo naredili zbirnik in ugotovili, da so najboljši jedci bili tretješolci. Tudi ostali učenci so bili pridni jedci.

Vsak mesec smo izpeljali DAN BREZ OSTANKOV. Jedilnik za ta poseben dan so izbirali učenci posameznih razredov, začenši z devetošolci. Izvedli smo jih šest, trije pa so ostali nerealizirani zaradi dela od doma. Učenci so te dni super sprejeli in so komaj čakali, kdaj bodo oni na vrsti za izbiro jedilnika.

Novembra smo izpeljali naravoslovni dan na temo zdrave prehrane v vseh devetih razredih. Učenci so pripravljali različne zdrave namaze, smutije, zelenjavne krožnike, sadne solate, pekli kruh, palačinke,… Veliko smo se pogovarjali o odnosu do hrane, o zdravem načinu prehranjevanja pa tudi o bontonu pri jedi.

Učenci 4. razreda so tudi letos zavihali rokave in dvakrat pripravili kosilo za vse učence. Priprava 132 kosil ni mačji kašelj, a so zmogli in so bili veseli pohval, ki so jih dobili od ostalih učencev.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji