Ekodan gibanje

Avtor prispevka : Suzana Zabukovnik, objavljeno 28.05.2020 21:58:01
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

Na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, je v okviru dnevov dejavnosti na daljavo za učence naše šole potekal ekodan. Le-ta je temeljil na raznovrstnem gibanju kot priložnosti, da učenci tudi doma poskrbijo za svoje zdravje in so športno aktivni.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Louise L. Hay je zapisala: Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.”

 

Naš planet je lep, a ga ljudje pogosto izkoriščamo in uničujemo. Tako nas svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, opominja, da si moramo VSI vsak dan prizadevati za čisto in zdravo okolje.Včasih se zdi da se tega premalokrat zavedamo, zato so takšne priložnosti še kako koristne, da se VSI spomnimo in prispevamo svoj delček k zdravemu in čistemu planetu Zemlja.

Svetovnemu dnevu Zemlje smo namenili  Ekodan – Gibanje. Učenci so v spletni učilnici dobili navodila, kako naj poteka dan. Na razpolago so jim bile ponujene najrazličnejše zabavne naloge, kot so spinner vadba, igre z baloni, športni lov na zaklad ipd. Poleg tega so si lahko ogledali tudi eko risanke ali film Žejni planet ter prebrali pravljico Zemlja je dobila vročino.

 

Ker pa je naša šola poleg naziva ekošola prav tako tudi zdrava šola, so imeli učenci možnost pripraviti slastno pecivo po receptu naših učiteljic.

 

Ekodan na daljavo je vseboval veliko najrazličnejših možnosti in priložnosti za zdrav športni dopoldan.

Komentarji