Bralec bralcu

Avtor prispevka : Slavica Mohorč, objavljeno 28.05.2020 21:18:34
KATEGORIJA:
Delavnice in predavanja
KLJUČNE BESEDE:
Ekobranje, Dobra praksa, Ustvarjanje
POVZETEK:

Devetošolci so učencem drugega razreda pomagali opraviti eko bralno značko. Starejši učenci so mlajšim brali slikanico z ekološko vsebino in se z njimi pogovarjali o vsebini ter ekološki noti vsebine. Nastali so tudi različni izdelki.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učenci 9. in 2. razreda so sodelovali v projektu Bralec bralcu. Vsak izmed sodelujočih devetošolcev je preživel eno šolsko uro z dvema drugošolcema. Devetošolci so si izbrali knjigo z ekološko vsebino, pripravili so si vprašanja za pogovor o vsebini ter razmislili, kaj bi lahko v zvezi z vsebino izdelali oz. narisali. Ko so bili pripravljeni, so prišli k mentorici na bralne vaje in pogovor. Nato smo določili datum in učilnice, v katerih se bo branje izvajalo ter obiskali 2. razred. Drugošolci so izžrebali naslovnico knjige in se postavili k izžrebanemu devetošolcu. Skupaj so potem odšli v dogovorjeno učilnico. Tam so starejši učenci najprej knjigo prebrali, nato so se pogovorili o vsebini in razmišljali o njeni ekološki noti ter narisali oz. izdelali izdelek na obravnavano temo.

Brali so knjige: Klemen, Mija in nova hiša, Eko papirko, Polž na potepu na kitovem repu, Na Hitrem hribu, Najprisrčnejši velikan, Lonček kuhaj, Polenček odpre muzej, Zeleni otok in Sivi otok, Stari avto, Krompirjevo popotovanje. 

Nastale so zanimive risbe in tudi izdelki kot na primer vlak, hiša in avtomobil iz odpadnih škatel, lonček za pisala iz odpadne embalaže, plakat o recikliranju papirja.

Drugošolci so na ta način opravili eko bralno značko.

·  Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji