11. Rekreacijski tek in hoja ob ribnikih v Dragi pri Igu

Avtor prispevka : Mojca Praček, objavljeno 16.05.2020 18:04:53
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Okolica šole, Ohranjanje našega sveta, Gibanje, Odnosi, Dobra praksa, Vzgoja
POVZETEK:

V CUDV Draga smo pripravili dobrodelno prireditev Rekreacijski tek in hoja ob ribnikih v Dragi pri Igu. Prireditev je temeljila na povezovanju in druženju vseh generacij, izmenjavi izkušenj, gibanju in skrbi za zdrav način življenja.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V CUDV Draga smo 12. 10. 2019 v sodelovanju z občino Ig pripravili že 11. Rekreacijski tek in hojo ob ribnikih v Dragi pri Igu. Prireditev je temeljila na povezovanju in druženju vseh generacij, tako pri pripravi same prireditve kot tudi pri udeležbi z izbrano obliko gibanja ali sodelovanja v kulturnem programu na dan prireditve.

Pri pripravi prireditve ter nato tudi udeležbi smo sodelovali zaposleni in učenci CUDV Draga ter ožja in širša lokalna skupnost.

Že od prve prireditve naprej z mislijo na varovanje okolja uporabljamo štartne številke iz blaga, letos pa smo v okviru dneva dejavnosti naredili za dobitke pri srečelovu prav tako vrečke iz blaga, potiskane s tekstilnimi barvami. Uredili in označili smo še proge, izdelali in izobesili plakate, pripravili prireditveni prostor.

Iz lokalne skupnosti so nam priskočili na pomoč Društvo upokojencev Ig (priprava srečelova), Društvo žena in deklet na podeželju Ig (s kulinaričnimi dobrotami), študentje Fakultete za šport (bili so spremljevalci našim učencem pri teku in hoji). Pri kratkem kulturnem programu so sodelovali naši učenci in učitelji, OŠ IG, Vrtec IG, Klub harmonikarjev Kumše. Predstavil se nam je tudi Odbor Planinstvo za invalide Planinske zveze Slovenije.

Sama prireditev ni imela tekmovalnega značaja, pripravljenih je bilo več prog in sicer za tek 200 m, 4 km in 8 km ter za hojo 500 m in 4 km. Vsakdo si je lahko zase izbral primerno obliko gibanja in dolžino proge. Teka na 200 m so se udeležili vrtčevski otroci, hoje na 500 m pa osebe na invalidskih vozičkih. Ti dve progi sta potekali v Centru, preostale tri pa so bile speljane v širši okolici Centra, po gozdu, jasah in na poti mimo ribnikov.

Prireditev je potekala v luči izmenjevanja izkušenj, sklepanja novih prijateljstev, medgeneracijskega povezovanja, naučili smo se kaj novega o naravi. Hkrati pa je potekala tudi z občutkom zadovoljstva, da smo naredili nekaj dobrega za svoje zdravje, z zbranimi sredstvi srečelova pa smo prispevali h kvalitetnejšemu življenju naših učencev (nabava športnih pripomočkov).

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji