Hranilnik iz plastenke

Avtor prispevka : Mojca Seljak, objavljeno 16.05.2020 20:05:10
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Delavnica, Dobra praksa, Ustvarjalnost
POVZETEK:

Na šoli skrbno ločujemo odpadke in smo pri njihovi uporabi pred reciklažo oz. uničenjem še posebej kreativni. Tokrat smo uporabili zavržene plastenke kot glavno gradivo za izdelovanje hranilnika iz plastenke.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Orodja in pripomočki: Velika plastenka z zamaškom, moosgumi, valovita lepenka, karton, lepenkarski nož, škarje, lepilo v tubi.

Že drugo leto zapored smo se odločili, da bomo pri tehniškem dnevu v 6. razredu izdelovali hranilnik iz plastenke, saj so bili že prvo leto učenci navdušeni in tudi letos ni bilo nič drugače. Učenci so bili kreativni in so s svojo kreativnostjo več kot presenetili. Niso nastajali le pujski, tako kot prejšnje leto, temveč čisto pravi zmaji, morski psi in ostali. S kreativnostjo jih nismo omejevali.

Plastenke so učenci prinesli od doma. Lesene paličice, koleščka in moosgumi pa smo imeli v šoli kot neporabljen material iz kompletov za tehniko iz prejšnjih let.

 

Kako izdelati hranilnik iz lepenke?

Z lepenkarskim nožem prerežemo plastenko in s škarjami odrežemo vmesni (odvečni) del. Nato vstavimo en del v drugega ter zlepimo z silikonskim lepilom. Po želji lahko pred tem z akrilnimi barvami pobarvamo notranjost plastenke. S pomočjo pirografa izžgemo luknjo za kovance in za os za koleščka oziroma nogice. S pomočjo luknjačev naredimo kroge iz moosgumija različnih velikosti, ki jih uporabimo za oči in pogosto tudi za druge dodatke. Iz moosgumija in valovite lepenke izrežemo še razne oblike, ki jih poljubno uporabimo. Na koncu hranilniku lahko dodamo še kolesa, ki so iz lesenih paličic in koles.

 


Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji