Izdelovanje gozdnih živali iz odpadnih materialov

Avtor prispevka : Klavdija Zajec Bobnar (klavdijazbobnar@yahoo.com), objavljeno 15.05.2020 18:44:28
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki
POVZETEK:

V oddelku 5-6 letnih otrok so otroci izdelali gozdne živali iz odpadnih materialov. Izhodišče so nam bile gozdne slikanice, izkušnje otrok iz obiskov v gozdu (tudi z lovcem)idr. Z izdelki smo že 4. leto sodelovali v projektu Ekošole Eko paket in izdelke razstavili tudi v Mestni knjižnici Grosupljje

Galerija Priloge Komentarji (1)

povp.ocena:(0)

POTEK PROJEKTA EKO PAKET PRI PIKICAH

 

Izdelke iz tetrapakov soka in mleka že 4. leto  tradicionalno  razstavljamo na otroškem oddelku mestne knjižnice Grosuplje.

Otroci so pri izdelavi izdelkov sodelovali s svojimi predlogi, s starši so od doma prinašali tetrapake (in seveda naravoslovne slikanice).

Izdelali smo dinozavra in še živeče gozdne živali, saj smo tesno povezani z obiski gozda in preučevanjem dinozavrov. Dinozaver in gozdne živali so nastale po bralnih predstavitvah plakatov in prebranih slikanic v okviru eko bralne značke, po obisku razstave dinozavrov v arboretumu volčji potok,  po obisku gozda, predstavitvi lovca-kožuhi gozdnih živali, nagačene živali, po obisku prirodoslovnega muzeja- ogled okostij, nagačenih gozdnih živali in po neštetih risbah otrok, v katerih so upodobili predvsem dinozavre in volka ter medveda.

Pri izdelavi so otroci uporabili še gumbe in blago ter embalažne pokrovčke.

Nekateri izdelki so zaživeli tudi pri spontanih lutkovnih igrah otrok.

Za poglobitev odnosa z gozdnimi živalmi smo  z lovcem, s katerim sodelujemo že dobro leto, dogovorjeni, da v mesecu marcu postavimo krmišče za gozdne živali in preučujemo njihove sledi.

Za utrditev na področju tematike odpadkov smo letos poglobili razumevanje ločevanja in ponovne uporabe s pomočjo slikanic, didaktične risanke odpadki (od JKP Grosuplje) in tovrstno ponovno uporabo tetrapakov.

Čisto na koncu smo se lotili tudi didaktičnih risank o energiji in preučevali eko vozila 

Ter izdelali raketo, »ki nas bo peljala daleč v vesolje.«

 

 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji

KLAVDIJA ZAJEC BOBNAR

Prosim, če lahko pri fotografijah dovolite tudi objavo v formatu fif. Hvala!