EKO DAN

Avtor prispevka : KATJA VINARNIK, objavljeno 18.05.2020 22:49:54
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

Zaradi izrednih razmer in tako dela na daljavo smo se odločili, da z učenci naše šole izvedemo EKO dan kar v domačem okolju. Učencem smo pripravili različne gibalne aktivnosti, ki so jih z veseljem opravili. Vključili smo čiščenje okolice doma, pospravljanje stanovanja, hiše, otroške sobe, itd.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V sklopu dneva dejavnosti smo izvedli EKO dan, ampak tokrat malo drugače. Zaradi izrednih razmer smo učencem pripravile navodila za izvedbo gibalnih nalog/aktivnosti, ki vplivajo na njihovo zdravje in boljše počutje ter jih tokrat izvedejo v domačem okolju. 

Zadali smo si sledeče cilje:

- učenci zadovoljujejo potrebo po gibanju

- razvijajo vztrajnost in pogum

- razvijajo koordinacijo celega telesa

- se osveščajo o pomenu zdravja, medsebojni pomoči (pomoči do starejših) in čiščenju okolja.


Učenci so si na podlagi poslanih navodil planirali dan. Pospravljali in urejali so dom, svojo sobo, garažo, pomagali pri urejanju vrtov, polj, ...  Čistili so okolico doma in seveda bili pri tem pozorni na pravilno ločevanje odpadkov.

Na neprometnih površinah so izvajali različne aktivnosti - vožnja s kolesi, rolerji, skiroji, pohodi, ... Paziti je bilo potrebno na varnost (zaščitna oprema) in upoštevanje prometnih pravil. Nekateri učenci naše šole so EKO dan izvedli še pred izrednimi razmerami - na šolskem igrišču (slike) in si tako razvijali koordinacijo telesa.

Za otroke, ki so bili omejeni le na določeni prostor - gibanje v stanovanju, smo za njih pripravili gibalne vaje, ki so jih lahko opravili doma.

Tako se je za vsakega nekaj našlo. Povratna informacija je bila pozitivna, tako s strani učencev kot staršev.

Galerija

Priloge

Komentarji