Za lepši svet

Avtor prispevka : Lidija Šajn, objavljeno 20.11.2019 09:35:00
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Ozaveščanje, Recikliranje
POVZETEK:

... spoznali so nekaj dejstev o predelavi papirja in so glede na vse ugotovitve izdelali grafit s pomenljivim sporočilom: z 1 tono zbranega odpadnega papirja rešimo približno 17 odraslih dreves.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Kaj lahko storim za lepši svet? Kako lahko varujem okolje? Kako lahko soustvarim lepši svet za naše zanamce ter vsa živa bitja? Kako lahko s svojimi dejanji prispevam k učinkovitejši rabi energije? Kako ravnam z odpadki, kako varčujem z elektriko in vodo, kako ravnam s hrano, kako sem učinkovit v prometu?

Na ta in podobna vprašanja so učenci PŠ Kopanj ves mesec iskali odgovore in v sklopu tematike sodelovali na nagradnem natečaju »Trajnostna energija 019: Naše sporočilo za lepši svet«.

Ugotovili so, da so še najmanj učinkoviti pri rabi papirja, ki ga pri risanju in pisanju premalo izkoristijo in prehitro pristane v košu. Spoznali so nekaj dejstev o predelavi papirja in so glede na vse ugotovitve izdelali grafit s pomenljivim sporočilom: z 1 tono zbranega odpadnega papirja rešimo približno 17 odraslih dreves.

Grafit je nastajal v PB-ju in pri EKO-krožku. Otroci so ga naslikali na karton in pritrdili na ograjo pred šolo, tako da ga lahko vidi vsak mimoidoči.

Upajo, da bo njihovo sporočilo spodbudilo k razmišljanju čim več ljudi. Pri delu so izjemno uživali in bili na končni izdelek zelo ponosni.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji