Mladi v svetu energije

Avtor prispevka : Nataša Erjavšek, objavljeno 04.02.2019 21:49:08
KATEGORIJA:
Energija
KLJUČNE BESEDE:
Energija, Osnovna šola
POVZETEK:

Posebnost makete sončne elektrarne iz lego kock in sončne celice je v tem, da v primernih okoliščinah (sončno vreme) s pomočjo sončne celice ustvarja elektriko, ki jo izrabi lučka, ki posveti na vozilo, ki je prav tako narejeno iz lego kock.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ustanova: OŠ Trebnje

Učenka Ana J. je iz lego kock in sončne celice izdelala maketo sončne elektrarne, saj meni, da so sončne elektrarne bistvene za bolj zeleno prihodnost. Prav tako pa poudarja, da si v svetu čedalje več ljudi prizadeva energijo pridobivati iz obnovljivih virov, saj se vse bolj zavedamo, da edino na ta način lahko ohranimo svet za prihodnje rodove. Posebnost njene makete je tudi v tem, da v primernih okoliščinah (sončno vreme) s pomočjo sončne celice ustvarja elektriko, ki jo izrabi lučka, ki posveti na vozilo, ki je prav tako narejeno iz lego kock.
Učenci Michael V., Aljaž S. in Lenart P. pa so naredili maketo predlagane nove oblike jedrske elektrarne. Pri delu so uporabili različne materiale: kovinsko pločevinko, stiropor, odslužene baterije, star elektromotor … Učence je pri delu vodila predvsem želja, da bi zasnovali predlog in ustvarili maketo jedrske elektrarne, ki bi ponujala nove rešitve na področju čiste energije. Učenci so predlagali souporabo tako veternic kot tudi solarnih celic pri delovanju jedrske elektrarne.
 V besedilih so bolj natančno opisali, kaj jih je vodili pri ustvarjanju in rešitve, ki jih predlagajo.                                                                      

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji