Učilnica na prostem

Avtor prispevka : Nataša Zorec ([email protected]), objavljeno 19.06.2019 08:48:12
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Okolica šole, Osnovna šola
POVZETEK:

Učilnica na prostem

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V jesenskih mesecih smo se na OŠ Središče ob Dravi, s projektom šolski vrtiček kot učilnica na prostem, prijavili na Merkurjev natečaj Za lepšo šolo in bili izbrani za sofinanciranje projekta.

Podvihali smo rokave in pričeli z delom. Učenci so prebarvali les in uredili napise. Hišnik Bojan je gredico sestavil, nato pa smo jo z učenci pripravili za zasaditev.  Na dno smo položili karton, dodali odpadno vejevje in listje ter zemljo.

Na vrtiček smo zasadili paradižnik, papriko, ognjič, ameriški slamnik, peteršilj in solato ter posejali korenček, por, rdečo peso, grah, fižol, redkvico, kumare, baziliko, meliso, tagetes, bučke in cvetačo. Učenci so pri delu na vrtu zelo uživali in sedaj z veseljem spremljajo rast rastlin.

Učenci na ta način spoznavajo rastline, pridelke, vrtnine in procese v naravi, hkrati pa imajo tudi priložnost za rokovanje z orodjem in zemljo.

S projektom želimo učence navdušiti za sobivanje z naravo, hkrati pa želimo mlade generacije ozaveščati o pomenu samooskrbe, saj hrana spet postaja pomembna, celo draga dobrina, povpraševanje po kakovostnih, ekoloških izdelkih pa narašča.

 

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji