Električna energija

Avtor prispevka : Petja Pompe Kreže, objavljeno 04.02.2019 21:56:06
KATEGORIJA:
Energija
KLJUČNE BESEDE:
Energija, Osnovna šola
POVZETEK:

Trajnostna energija je določena energija, namenjena zadovoljitvi sedanjih potreb, ne da bi s tem vplivala na potrebe naših zanamcev. Viri trajnostne energije najpogosteje vključujejo vse vrste obnovljivih virov kot so: sončna energija, vetrna, energija valovanja, geotermalna energija...

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ustanova: OŠ Log - Dragomer

Ekološki pogled elektrarn: Pomembno je, da na gradnjo elektrarn gledamo iz ekološkega vidika, ne pa iz ekonomskega, kot se to počne v Sloveniji. Termoelektrarne zelo onesnažujejo zrak. Jedrske elektrarne so kar ekološke razen, če gre kaj narobe, kot npr. v Černobilu. Sprememba v naravi, ki jo naredijo je ta, da ko reka, ki hladi elektrarno vstopi z npr. 10 °C, izstopi pa z  npr. 15 °C, kar lahko povzroči uničenje nekaterih alg ali živali na tem območju. Hidroelektrarne pa zajezijo reke, kar lahko povzroči poplave ter uničenje populacije npr. lososov v Ameriki, saj ti živijo v morju, parit pa se hodijo v reke. Najbolj ekološke pa so sončne in vetrne elektrarne.
                                                                         
Kaj pa naši zanamci?   Trajnostna energija je določena energija, namenjena zadovoljitvi sedanjih potreb, ne da bi s tem vplivala na potrebe naših zanamcev. Viri trajnostne energije najpogosteje vključujejo vse vrste obnovljivih virov kot so: sončna energija, vetrna, energija valovanja, geotermalna energija ter energija biomase. Navadno vključuje tehnologijo izboljšane energetske učinkovitosti. Jedrska energija se včasih označuje za trajnostno, vendar je to politično sporno zaradi dosežene stopnje največje znosne proizvodnje urana, sevajočih odpadkov in tveganja povzročitve nesreč in napadov terorističnih skrajnežev.

Galerija

Komentarji