Podnebne spremembe

Avtor prispevka : Irena Kovačič ([email protected]), objavljeno 31.03.2022 14:36:27
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe
POVZETEK:

Pretekli teden smo se otroci iz vrtca Most na Soči pogovarjali o vremenu in kako vreme vpliva na nas in naravo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

 Vreme smo cel teden označevali na našem vremenskem koledarju in velik poudarek dali temu kako se določeno vreme poimenuje (deževno, sončno …)

Seznanili smo se z zgodbo Pod medvedovim dežnikom. V zgodbi pa smo imeli prav posebno nalogo: ko smo slišali, da v zgodbi dežuje, smo dež posnemali z malimi inštrumenti. Zgodbo smo tudi dramatizirali. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina so bili igralci, drugi glasbeniki, ki so posnemali dež. Vloge smo potem zamenjali. 

Naučili smo se tudi novo pesem Dežek pada in bibarijo Drobne kapljice dežja. Všeč nam je bila gibalna igra Dež in sonce. Ko se je predvajala glasba je bilo sonce in smo se plesno izražali, ko se je zaslišala ropotuljica (dež) pa smo v igralnici poiskali streho nad glavo. Poslušali smo zgodbo Gledališče na nebu, ki je govorila o nevihti. Nevihto smo si poslušali in ogledali tudi na posnetku. Pogovarjali smo se o tem kaj obleči ob kakšnem vremenu, kaj potrebujemo ko je dež, pogovarjali pa smo se tudi o poplavah, suši in preveliki količini snega. Poplavo smo naredili tudi v naši igralnici hišicam iz lego kock. 

Čas smo preživljali tudi zunaj, kjer smo opazovali kako vreme vpliva na naravo. Ker je bilo zelo mraz smo videli led, slano, iz hiš pa se je valil dim.


Nataša Kutin, vzgojiteljica

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji