V okviru Ekošole in projekta Hrana ni za tjavendan, smo učenke 7. razreda naše osnovne šole sodelovale na natečaju Reciklirana Kuharija. Iz živil, ki jih nismo porabile v celoti oz. so nam ostale smo pripravile obrok po kmečko, koruznjačo in sendvič palačinke.
Danes živimo v času, ko je hrana v razvitem svetu enostavno dostopna, zato je problematika zavržene hrana vedno bolj aktualna. Ljudje po celem svetu letno zavržemo 1/3 hrane, ki je proizvedena z namenom, da jo pojemo. Vsak Slovenec je leta 2018 zavrgel okrog 68 kg hrane.
Ta hrana, namesto na krožnikih, pristane v smeteh in tako negativno vpliva na okolje. Količina hrane, ki konča v smeteh, bi lahko nahranila približno 4-krat več ljudi, kot je vseh ljudi, ki trenutno živijo v lakoti.
24. aprila 2021 obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane. Na naši šoli smo v ta namen izdelali plakat, na katerem najdete pametne nasvete za čim manj zavržkov hrane in primer dobre prakse.
V okviru Ekošole in projekta Hrana ni za tjavendan, smo učenke 7. razreda naše osnovne šole sodelovale na natečaju Reciklirana Kuharija. Iz živil, ki jih nismo porabile v celoti oz. so nam ostale smo pripravile obrok po kmečko, koruznjačo in sendvič palačinke.
Pridruži se nam v boju proti zavrženi hrani tudi ti in si zapomni, da hrana ni odpadek!
# | Ime datoteke |
---|---|
1 | Reciklirana kuharija 2020_21.pdf |
2 | ČLANEK.pdf |