Eko dan - KROŽNO GOSPODARSTVO

Avtor prispevka : Ana Rebič Černe ([email protected]), objavljeno 04.05.2021 01:30:43
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Delavnica, Gradiva, Osnovna šola, Ozaveščanje, Raziskovanje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Naša šola že drugo leto sodeluje v projektu Krožno gospodarstvo E-space. Že v prejšnjem šolskem letu smo zaradi epidemije eko dan izvedli na daljavo in uspel je odlično. Tudi v letošnjem šolskem letu smo ga zaradi danih razmer izvedli na daljavo. Tudi letos nismo bili razočarani.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

 »POT DO SVETA BREZ ODPADKOV SE ZAČNE DOMA.« (Bea Johnson)

Te besede so bile uvodni stavek v prav posebni dan - EKO DAN, ki ga v 6. razredu tradicionalno organiziramo že vrsto let. Tudi letos smo ga organizirali na daljavo. Prav tako kot lansko leto je bil odziv neverjeten. Učenci so zelo uživali, predvsem pa so se nekateri prvič spoznali s krožnim gospodarstvom, nekateri pa so svoje znanje poglobili.

Za začetek so si ogledali dva prispevka. V prvem prispevku so si ogledali o vplivu onesnaževanja na Zemlji, v drugem prispevku pa so si ogledali krajšo risanko o krožnem gospodarstvu. Ustvarili smo tudi krajši film, kjer je krožno gospodarstvo prikazano na kratek in enostaven način.

Ko so učenci že bolje poznali krožno gospodarstvo, so izbrali in rešili eno od treh delavnic, ki so jim bile ponujene.

Zadnja naloga pa je bila praktične narave in tu so otroci najbolj uživali. Sami so naredili primer dobre prakse. Doma so izbrali predmet, ki je poškodovan ali pa ga niso uporabljali ter ga ponovno naredili uporabnega. Dobili smo ogromno posnetkom njihovih izdelkov. Očarani smo bili nad otroško iznajdljivostjo in domišljijo.

Upamo, da so učenci dobro spoznali pomen krožnega gospodarstva, predvsem pa, da ga bodo uporabljali tudi v svojem vsakdanjiku. Naša Zemlja je naš dom. Edini
planet na katerem lahko živimo. In prav mi starejši moramo učiti mlajše generacije, kako čuvati našo Zemljo.Galerija

Komentarji