Obisk Centra ponovne uporabe

Avtor prispevka : Marta Butolen ([email protected]), objavljeno 22.12.2020 19:24:07
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Izobraževanje, Ogled, Ozaveščanje, Dobra praksa, Učno okolje, Vzgoja
POVZETEK:

Odpadki, ki jih doma ustvarimo, se v očeh učencev nemalokrat odražajo kot " to pač zavržemo". Mi smo učence odpeljali v Center ponovne uporabe in jih soočili, kje odpadki pristanejo, kaj vse odvržemo in kako lahko iz zavrženih oziroma odpadnih matrialov ustvarimo ponovno uporabne predmete.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V mesecu oktobru 2019 smo z učenci 6. razreda v slopu predmeta Gospodinjstvo 6 (tema: odpadki in ravnanje z odpadki) obiskali Zbirni center oziroma Center ponovne uporabe v Rogaški Slatini. Učenci so bili direktno soočeni s problemom komunalnih odpadkov (na samem odlagališču odpadkov, ki je v sklopu Centra ponovne uporabe). Po uvodnem sprehodu po odlagališču odpadkov so nato imeli vodeni ogled, s pomočjo katerega so si ogledali veliko idej in seveda samih predmetov, kako lahko z malo truda in domišljije iz odpadkov oziroma zavrženih predmetov ustvarijo ponovno uporabne in praktične stvari. Bili so zelo presenečeni, kaj vse se najde v takšnem centru. Še zdaj mi v ušesih odmeva komentar presenečenega učenca, ki je dejal: » Obvezno moram sem pripeljati svoje starše, da vidijo, kaj vse lahko naredimo iz odpadkov in s tem poskrbimo za bolj čisto okolje, pa še denar prihranimo!«

Menim, da je ta komentar dovolj zgovoren in bomo v bodoče to aktivnost vsekakor obdržali, razmišljam pa tudi o sami nadgradnji, in sicer z organizacijo praktičnih delavnic na naši šoli.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji