Obisk polja sivke

Avtor prispevka : ANDREJA PODGORELEC, objavljeno 30.05.2020 22:59:07
KATEGORIJA:
Biotska raznovrstnost
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Vrtec, Rastline, Učno okolje
POVZETEK:

Obiskali smo polje sivke v bližnji okolici, kjer smo otrokom omogočili, da so posadili vsak svojo sivko.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Doživljanje narave izhaja iz določene dejavnosti v naravi in prispeva k sprostitvi posameznika ter privede do tega, da le-ta začne naravo centi in mu ni vseeno, kaj se z njo dogaja. V vrtcu Črenšovci smo v mesecu oktobru načrtovali in izvedli obisk polja sivke, ki je v bližnji okolici. Otroci so bili aktivno vključeni v aktivnosti povezane s sajenjem sivke kot izziv in konkretne izkušnje učenja v naravnem okolju.

Najprej smo si ogledali polje sivke, na katerem se nahaja več vrst sivke, nato pa si je vsak otrok izdelal svoj »označevalec« z imenom, ki ga je vstavil k posajeni sivki. Sivko v lončkih smo nato odnesli v igralnico, kjer smo spremljali njeno rast.  Lastnica polja sivke, nam je spekla piškote s sivko, ki so bili prijetno presenečenje ob koncu našega obiska.

V prihodnje načrtujemo redne intervalne obiske polja, da bodo otroci imeli možnost opazovanja sivke v različnih rastnih obdobjih, ter izgradnjo spiralne zeliščne grede na dvorišču vrtca. Vrtec je namreč vključen v evropski projekt v okviru katerega bomo ilustrirali pravljico o sivki ter izdelali vzglavnike polnjene s sivko.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji